Oliver B. & Moorufell Crowmoor - Karhulan Talli tehtävä 6

Tehtävä 6 - kirjoitettu 14.7.2019
Talutin liinakkoa puoliverinuorta kohti uutta, vastavalmistunutta maneesia, jossa selvästi oli enemmän ikkunoita, kuin edellisessä. Ainakin näin ulkopuolelta katsellen. Ovelle päästyämme avasin maneesinoven ja ohjasin orin sisään, jonka jälkeen suljin oven ja kävelimme keskihalkaisijalle. Siinä satulavyötä kiristellessä kuulin muilta ratsastajilta maneesissa, että estekalustoakin oli päivitetty. Itse huomasin, että komea katsomooli myös kuulunut maneesipäivitykseen. Ponnistin ilman penkkiä satulaan ja päästin Morrin kävelemään rennosti uran sisäpuolella, poissa toisten tieltä. Lähdin heti ohjailemaan vilkasta oria kiemuroille ja ympyröille, samalla pikkuhiljaa taivutellen jakeräten ohjia. Näin Comberin valmennusviikon jälkeen ei ollut tarkoitus kuin käydä askellajit läpi.
Raviin päästyämme muut ratsastajat olivatkin jo ehtineet lähteä maneesista, joten päätin päästää Morrin hölkötellä vapaasti rentoa ravin sikinsokin ja ympäriämpäri, jonka jälkeen nostin laukan ja Morri pärski tyytyväisenä keskiympärällä. Kummankin suunnan ratsastin läpi samalla tyylillä, kun siirsin nuoren käyntiin.
Pitkin ohjin tallustellessa katsahdin uudestaan maneesiin. Sehän oli oikein viihtyisä. Valoisakin, vaikka ilta hämärsi jo.