Oliver B. & Moorufell Crowmoor - Karhulan Talli tehtävä 3

Tehtävä 3 - kirjoitettu 17.7.2019
Oliver oli pitkään putkeen mennyt vain maastossa ja aivot narikassa hunterillaan, että nyt oli aika laittaa orin keskittyminen taas koetukselle - kouluaitojen sisällä nimittäin. Ratsukko seisoi nyt keskihalkaisijalla auringonpaisteessa, Oliver kädet lantioillaan. Liinakko ori huiski paarmoja hännällään äkäisesti ja polki maata niin, että kentän hiekkapohja pölisi. Niin kuivaa oli. Edellinen ratsukko oli koonnut kouluaidat, kyllä, mutta laittaneet kirjaimet aivan miten sattuu. Noh, ei kai siinä. Blondi hyppäsi alas selästä, nosti jalustimet ylös tukevasti ja niin, ettei ne lähtisiomille teilleen. Ohjatkin kieritti ja pujotti poskihihnan niiden välistä. Oliver joutui kannustamaan Morrin raviin huiskuttelemalla, mutta saipahan orin omatoimiseen lämmittelyyn, joka ei nyt kouluratsastustuokiota ennen ole juuri se paras vaihtoehto. Mies kumminkin korjasi kouluaitojen ja -kirjainten asennot ratsunsa ravatessa ympäri kenttää. Tajusi tuo liinakko jopa, että siitä meni tammaratsukko ohi, joten niille piti vähän esittää ja huudella.
Kun aidat oli korjattu ja Morri palannut Oliverin luokse, korjasi mies varusteet ratsastuskuntoon ja ponnisti selkään. Heti tuo aloitti armottoman työskentelyn asettamalla, tekemällä ympyröitä, siirtymisiä ja pysähdyksiä. Ei ori meinannut malttaa huuteluidensa jälkeen keskittyä, mutta kun tarpeeksi pienelle ympyrälle mentiin, alentui hevonen lopulta kohtaloonsa.
Käynnissä pysähtymisiä, asetuksia, voltteja, täyskaartoja. Ravissa siirtymisiä, temmonvaihteluita, ympyröitä, asettamista, pysähdyksiä, suunnanvaihtoja. Laukassa temmonvaihteluita, siirtymisiä, suunnanvaihtoja, ympyröitä, asetuksia, loivaa kiemurauraa. Paljon ehtii tunnissa tekemään - lisäksi tietenkin reilumman kaavan välikäynnit. Tuloksena hiestä litimärkä hevonen, joka silti kulki korvat hörössä, jolta olisi vielä lainaenergiaa jäljellä. Tällä kertaa Oliver jyräsi tiensä pesupaikalle, jossa mies riisui haukottelevan liinakkonsa varusteet, kylmäsi sen jalat ja antoi veden vain virrata koko kropalle. Vähän omansakin enemmän tai vähemmän tarkoituksella, onneksi kesä kuivaa.
Loimea ei taas näin lämpösellä, tuulettomalla kelillä tarvinnut, joten Morrin pystyi päästämään suoraan piehtaroimaan tarhaansa. Oliver heitti vielä tukon heitää orille ennen lähtöään.